Veelgestelde vragen
Facebook


Handwerk - Cadeaus - Accessoires - Decoraties - Workshops

Instagram

Hoe bestel ik?


Bestellingen kunnen geplaatst worden in mijn webwinkel op Etsy. Voor het bestellen van producten die niet in de webwinkel staan kun je een email sturen met de gewenste producten naar mijn emailadres of het contactformulier op mijn contactpagina. Je mag ook altijd bellen. De webwinkel wordt ook aangepast per seizoen. Via deze weg plaats je snel en automatisch de bestelling voor de producten die jij wilt.


De verkoop van Cultuurpixels aan particulieren verloopt ook via Etsy. Klik hier voor de webshop van Cultuurpixels.

Verzenden


 • Verzendkosten zijn voor eigen rekening en worden gebaseerd op basis van gewicht.  Bij brievenbuspost zit geen Track&Trace. Manon Decoraties biedt deze optie ook (nog) niet aan. Op alle zendingen van DPD zit standaard een Track&Trace.   De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing vanaf 1 januari 2019. In de Etsyshop kun je altijd de actuele verzendkosten zien na het aanklikken van een product. Zo weet je precies waar je aan toe bent.


PAKKETTEN 

 • Binnenland: voor €4.50 wordt het pakket  afgeleverd  op het dichtsbijzijnde DPD Pickup Point, op basis van het door jou opgegeven thuisadres. Nadat de bestelling is geplaatst krijg je een mail met de voorgestelde Pickup. Door te antwoorden op deze mail ga je akkoord met de keuze, of geef je een alternatief op. DPD verzendingen zijn na verzending vaak al na 1 werkdag af te halen. Een bestelling wordt nooit verstuurd zonder bevestiging van een Pickup Point.   Klik hier om jouw dichtstbijzijnde Pickup te zoeken. Liever bezorging op een thuisadres? Je kunt dan kiezen voor een verzendupgrade om de zending voor €6.50 op een thuisadres te laten bezorgen.
 • Buitenland: landen binnen Zone 1 van DPD worden met Track&Trace verzonden via DPD. Dit zijn België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Post voor landen buiten deze zone wordt verstuurd via Postnl tegen meerprijs.


BRIEVENBUSPOST

 • Binnenland: brievenbuspost wordt standaard verzonden via Sandd, gebaseerd op het gewicht. Ook brievenbuspakketten worden verzonden met Sandd zegels. Sandd bezorgt alleen op dinsdag en vrijdag, maar daar staan zeer lage prijzen tegenover. Wil je de zending na versturen de volgende dag in huis hebben, dan kun je  kiezen voor een verzendupgrade. Na het kiezen van deze upgrade wordt de post verzonden via Postnl tegen meerprijs.
 • Buitenland: brievenbuspost wordt standaard verzonden via PostNL binnen Europa. PostNL levert gemiddeld binnen 1-2 weken naar het buitenland. Buiten Europa wordt gebruik gemaakt van PostNL met een douaneverklaring.  Upgrades zijn mogelijk voor verzending met Track&Trace.

 


 • De koper is altijd zelf verantwoordelijk voor eventuele extra douanekosten door  import van goederen. Dit komt voornamelijk voor bij landen buiten Europa, bij bestellingen hoger dan €20.
 • Ophalen mag altijd! Mocht je bestellen via de webwinkel en het product willen ophalen, dan kun je mij  hierover een bericht sturen. De verzendkosten worden dan direct terug  gestort door Etsy na het afronden van de bestelling, of je krijgt een gratisverzenden-code.

 

 • Geef de aarde door. Ik probeer zo milieuvriendelijk te werk te gaan, zeker nu ik steeds weer met pakjes naar het postkantoor moet! Daarom hergebruik ik verpakkingsmateriaal uit andere post. Zo wordt het materiaal mooi gerecycled! Bestellingen worden altijd zorgvuldig, veilig en met liefde verpakt.


Opdrachten op aanvraag


 • Heb je een vraag of idee, dan kun je mij altijd een bericht sturen. Dan kunnen we samen overleggen wat er allemaal mogelijk is voor jou. Ik probeer graag nieuwe dingen en sta open voor allerlei creatieve ideeën. Ik maak ook vrijblijvende offertes op indien gewenst. Ik maak voor veel klanten ook vaste producten (zoals cactussen) in afwijkende kleuren, voor bijvoorbeeld een babykamer! 

 

 • Je mag mij ook mailen indien je leuke tips en creaties met mij zou willen delen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe handwerkideeën voor Manon Decoraties. MD is mede gegroeid door het enthousiasme van mijn klanten! Jullie zijn geweldig!
 • Opdrachten op aanvraag worden net als gewone opdrachten van tevoren  in rekening gebracht.   
 • Vanwege de extra aandacht die ik besteed aan opdrachten op aanvraag waarvoor ik een nieuw patroon moet ontwerpen, reken ik voor dit soort opdrachten een bedrag vanaf €10 per opdracht.


Verwerkingstijd


De tijd die ik nodig heb om een bestellingen voor te bereiden varieert. Indien ik direct aan de slag kan, lukt het mij om een bestelling van vaste producten vaak na een week al te verzenden. Daarom hanteer ik een verzendtijd van 1-2 weken. Voor opdrachten op aanvraag kan dit afwijken. Rond de feestdagen heb ik het drukker dan normaal, waardoor het verstandig is om de bestelling op tijd te plaatsen. Producten op voorraad worden binnen 1-3 dagen verstuurd.  Actuele verzendtijden worden altijd aangegeven in de Etsyshop.


Retour/ruilen

 

 • Retourneren is geen probleem. Portokosten zijn echter voor eigen rekening. Indien je een product wilt retourneren, is het verplicht binnen 14 dagen na levering te retourneren voor een terugstorting van het aankoopbedrag. Indien het product beschadigd of in andere staat dan levering teruggestuurd wordt, vindt er geen terugstorting plaats.
 • Ruilen: Vanwege de aard van mijn op bestelling gemaakte producten accepteer ik geen ruilingen. Ik accepteer geen retour of annulering van op aanvraag gemaakte/gepersonaliseerde producten. Dit geld dus ook voor afwijkende kleuren in het haakwerk.   

Overige producten kunnen omgeruild worden binnen 14 dagen. Portokosten voor het terugzenden van het product en het toezenden van een nieuw product zijn voor eigen rekening.


Privacybeleid

 

 

Ik zal alleen je post- en factuuradres, en contactinfo gebruiken om met jou over je bestelling te communiceren, om je bestelling te voldoen en te bezorgen, of voor juridische doeleinden (zoals het betalen van belasting). Deze informatie heb je altijd vrijwillig aan mij doorgegeven via correspondentie of via de webwinkel. Deze gegevens worden  niet voor andere doeleinden gebruikt. De gegevens worden permanent verwijderd na de wettelijke bewaartermijn van de belastingdienst. Dit privacybeleid is conform de nieuwe Europese Privacywet 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)' per 25 mei 2018. Lees hier de uitgebreide privacyverklaring van Manon Decoraties.Kom je er toch niet uit? Neem gerust contact met me op!

2019 © Manon Decoraties, alle rechten voorbehouden